Η Ιστορία μας

H πρώτη ομάδα ακρωτηριασμένων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα είναι γεγονός και λειτουργεί ήδη από τις αρχές του 2016! Η Amputee Football Hellas είναι η ομάδα ποδοσφαιριστών με ακρωτηριασμό και αποτελεί το εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα! Η ομάδα μας λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΑΣ ΑμεΑ Καστελλάνοι, το αθλητικό σωματείο το οποίο έχει λάβει το χρίσμα διάδοσης και ανάπτυξης του αθλήματος στην Ελλάδα. Από αυτό το εθελοντικό πρόγραμμα επωφελούνται ήδη 15 αθλητές σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χαλκίδα, Βόλος, Χίος, Ρόδος, Δράμα, Ηράκλειο), συμμετέχοντας εβδομαδιαίως σε 2 προπονήσεις από εθελοντές πιστοποιημένους προπονητές ποδοσφαίρου.

Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχουμε ήδη λάβει μέρος σε ένα διήμερο επιμορφωτικό καμπ στη Βαρσοβία ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (European Amputee Football Association), ενώ διοργανώσαμε με επιτυχία το πρώτο εθνικό καμπ ανάπτυξης του αθλήματος στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2016, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της UEFA ‘European Amputee Football Weeks. Συμμετείχαμε ακόμα, μαζί με την Εθνική Αστέγων και τους προπονητές των Ακαδημιών του Ολυμπιακού σε ένα όμορφο τουρνουά ποδοσφαίρου!

Σε αυτό το τουρνουά τον Γενάρη του 2017, είχαμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε αγωνιστικές εμπειρίες, καθώς και να συνδράμουμε με τρόφιμα την Shedia! Σε αυτό το πανέμορφο άθλημα μπορούν να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές είτε με ακρωτηριασμό είτε εκ γενετής ανωμαλία, στο ένα κάτω άκρο χρησιμοποιώντας πατερίτσες (παίχτες γηπέδου) ή στο ένα άνω άκρο (τερματοφύλακες). Σε κάθε ομάδα αγωνίζονται 7 αθλητές, ενώ η διάρκεια του αγώνα είναι 50 λεπτά. Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας είναι κοινωνός της διαρκούς προσπάθειας, της θέλησης στον αθλητισμό και στη ζωή και προωθεί μηνύματα ισότητας και ένταξης των ατόμων και αθλητών με αναπηρία στη χώρα μας. Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτών των αθλητών!